Waarom PRODAW?

A-klasse onderdelen

Een betrouwbaar systeem begint natuurlijk met betrouwbare onderdelen. Een PRODAW systeem wordt daarom opgebouwd uit uitsluitend a-merken en dan ook nog daaruit de door ons als betrouwbaar geteste onderdelen. Kortom: We zijn altijd op zoek naar de snelste SSD's, de juiste moederborden, de betrouwbaarste voedingen en de allerstilste koelers. Het is niet zo moeilijk om een stil systeem te bouwen maar het wel een uitdaging om een koel en stil systeem te bouwen. En dat kan echt alleen op basis van de beste onderdelen.

Installatie en de burn-in-test

Als je systeem geassembleerd is, wordt eerst het juiste bios en daarna het besturingssysteem geïnstalleerd. Dit kan naar wens op een snelle SATA600 harddisk of op een SSD. We installeren altijd de 64 bit versie van Windows 7 of Windows 8 zodat je veel geheugen kunt gebruiken. Hierna worden de juiste moederbord drivers en grafische kaart geïnstalleerd. De basis van het systeem is daarmee klaar en het systeem kan nu een uitgebreide hardwarecheck krijgen. Het systeem ondergaat onder andere een MEMtest om het geheugen te stresstesten, een doorvoer-test om de harddisks en SSD's te controleren, een burn-in test om te kijken wat het systeem doet onder langdurige zware belasting en ten slotte een latency test. Ondertussen wordt de geluidsproductie en de moederbord- en CPUtemperatuur streng in de gaten gehouden. Het resultaat is een stille, koele en betrouwbare computer die op lange termijn goed zal blijven presteren.

Systeem image

Is het systeem helemaal OK bevonden en is alles naar wens geconfigureerd? Dan is het nu tijd om een volledige backup te maken! We maken altijd een echte bit voor bit image van het besturingssysteem zodat we altijd terug kunnen naar de oorspronkelijke configuratie. Mocht je later nog wat plugins toevoegen of je drivers updaten dan maak je met een paar klikken weer een nieuwe systeem image.

Je bent er dan 100% zeker van dat je altijd veilig bent en in 10 minuten weer je oorsponkelijke systeem terug kunt plaatsen, wat er ook gebeurt.