Computers zijn er in vele verschillende configuraties te verkrijgen. En duurdere onderdelen hoeven er niet altijd voor te zorgen dat specifieke software vlot en soepel draait. Het is dus belangrijk om een systeem speciaal te configureren voor de taken waar hij voor bedoeld is. Photoshop leunt erg sterk op de singlecore snelheid. Natuurlijk is Photoshop in de afgelopen jaren goed aangepast aan de uitgekomen multicore processoren en setups maar de singlecore snelheid van de processor blijft belangrijk. Daarnaast heeft Photoshop redelijk wat geheugen nodig en kun je lekker snel werken indien er de juiste SSD's voor de systeemschijf en de juiste dataschijven worden gekozen. Om het systeem af te maken is het aan te raden een serieuze grafische kaart te nemen, die ondersteund wordt door Photoshop. Wij kiezen uit die selectie dan ook nog eens de allerstilste variant. In combinatie met de A-klasse onderdelen, voeding en stille CPUkoeler en fans, kunnen we een betrouwbare, snelle, stille Photoshop computer neerzetten waar u jarenlang probleemloss mee kunt werken.

Welke CPU processor voor Photoshop?

Meer cores is niet altijd beter. Omdat Photoshop een hoge singlecore snelheid nodig heeft, kiezen we voor onze Photoshop computers voor de quadcore i7 7700 en voor de


Hoeveel geheugen voor Photoshop?

We adviseren minimaal 16GB DDR4 geheugen voor het soepel laten draaien van Photoshop. We hebben daarom in onze EDIT serie standaard voor 16GB gekozen, en in de PRO serie voor standaard 32GB. Mocht je extreem grote projecten doen, of graag ook andere software open laten staan tijdens je Photoshop gebruik, dan is 64GB aan te raden.


Welke grafische kaart voor Photoshop? Nvidia? AMD?

Onze ervaring, met vele honderden computers gebouwd voor professionals, is dat Nvidia en AMD redelijk hetzelfde presteren maar dat Nvidia betrouwbaarder is op de lange termijn. Onze keuze begint daarom bij de Nvidia GTX1050. Alle videokaarten die we als optie aanbieden worden door Photoshop ondersteund.


SSD voor Photoshop?

We raden iedereen aan om voor de systeemschijf een SSD te gebruiken. Er zijn verschillende types SSD mogelijk. Een standaard SATA SSD van bijvoorbeeld Samsung gaat tot zo'n 600 MB/s. Maar het kan ook sneller: met een M2 PCIE SSD haal je snelheden tot 1500 MB/s  - wat zorgt voor een soepeler systeem en voor het sneller openen en opslaan van projecten.